Kako jesti voće

Prvo i osnovno pravilo je da voće treba jesti na prazan stomak, nikako posle obroka. Voće je glavni detoksikator organizma, koji ga snabdeva velikom količinom energije kako u procesu mršavljenja tako i za ostale životne aktivnosti. Ukoliko voće pojedete na prazan stomak, ono će odmah proći kroz vaš sistem u creva, dok će konzumacija nakon obroka doprineti usporenom radu sistema za varenje. Sigurno ste imali osećaj naduvanosti i opšte nelagodnosti, nakon što ste pojeli voćku posle obroka, a to je upravo zato što je hrana koju ste pojeli već fermentirala, pretvorila se u kiselinu a sad joj još dodajete i voće što dovodi do procesa truljenja i izazivanja gasova. Izuzetak od pravila su jedino pomorandža i limun koji su izuzetno kiseli pa ne utiču na naduvanost organizma. Dakle konzumirajte voće na prazan stomak i ne samo da ćete osetiti svu njegovu slast, nego ćete otkriti i tajnu lepote, dugovečnosti, zdravlja, energije, sreće a i dobićete normalnu težinu.
Volite voćne sokove? Imamo i tu nekoliko saveta. Pijte samo sokove od sveže ceđenog voća, a ne koncentrate (ko zna od čega su napravljeni) ili gazirane sokove. Isceđeno voće odmah konzumirajte gutljaj po gutljaj i nemojte ga hladiti.
Nije preporučljivo ni da kuvate voće, jer se termičkom obradom gube hranljiva svojstva i uništavaju vitamini.
Ako ste se odlučili za dijetu na bazi voća, možete je primenjivati najviše tri dana i to u kombinaciji voće-prirodni voćni sok. Ovom kombinacijom vrlo brzo ćete očistiti organizam od toksina a i izgledaćete svežije, odmornije i prirodnije (nemojte očekivati da izgubite i višak kilograma za tri dana, to je ipak malo duži proces).
Kivi: Malo ali moćno voće puno kalijuma, magnezijuma, vitamina C i E i vlakana. Sadržaj vitamina C kod kivija je dvostruko veći nego kod pomorandže.